Windows 11 Pro veelgestelde vragen

Windows 11 Pro – OEM

Deze versie van Windows is slechts één keer te installeren op een computer. Daarna zal hij verbonden zijn aan die computer en niet meer te gebruiken zijn bij andere apparaten. Deze sleutel kan ook niet gekoppeld worden aan je Microsoft account. Het is niet legaal om deze soort van sleutels door te verkopen.

Windows 11 Pro – RETAIL

Met deze sleutel kan je ook Windows Home upgraden naar de Pro variant. Het is dit type van sleutel dat u koopt bij Licentiepromo.be

De basisvereisten voor Windows 11, inclusief de Pro-versie, omvatten een 64-bits 1 GHz of snellere processor met twee of meer kernen, 4 GB RAM of meer, 64 GB opslag of meer, UEFI firmware met Secure Boot, TPM versie 2.0, en een DirectX 12-compatibele grafische kaart.

Windows 11 Pro is een versie van Windows 11, een besturingssysteem ontwikkeld door Microsoft. Het is ontworpen voor professionele gebruikers en zakelijke omgevingen, en biedt een scala aan functies en mogelijkheden die zijn afgestemd op de behoeften van professionals en organisaties. Enkele van de belangrijkste kenmerken en verschillen van Windows 11 Pro in vergelijking met de Home-editie zijn :

 • Geavanceerde beveiligingsfuncties: Windows 11 Pro bevat verbeterde beveiligingsfuncties zoals BitLocker-apparaatversleuteling, die helpt om gegevens op uw apparaat te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, en Windows Information Protection (WIP), die helpt bij het beschermen tegen mogelijke gegevenslekken.
 • Domeindeelname en groepsbeleidbeheer: Met Windows 11 Pro kunnen gebruikers zich aansluiten bij een domein, wat essentieel is voor netwerken binnen bedrijven. Dit stelt IT-administrators in staat om beleidsinstellingen centraal te beheren via Groepsbeleid.
 • Ondersteuning voor externe desktop: Gebruikers kunnen op afstand verbinding maken met hun computer via Remote Desktop, wat handig is voor gebruikers die vanuit huis of een andere locatie werken.
 • Hyper-V: Windows 11 Pro bevat Hyper-V, een virtualisatiefunctie waarmee gebruikers meerdere besturingssystemen als virtuele machines op één fysieke computer kunnen draaien.
 • Toegewezen toegang: Met toegewezen toegang kunnen IT-administrators een apparaat zo configureren dat het slechts één specifieke app uitvoert.
 • Windows Update for Business: Deze functie biedt IT-beheerders meer controle over het updateproces, met de mogelijkheid om updates uit te stellen en te kiezen wanneer deze worden geïmplementeerd.

Windows 11 Pro is ontworpen om te voldoen aan de eisen van bedrijfsomgevingen en geavanceerde gebruikers die geavanceerde beveiliging, beheer- en virtualisatiefuncties nodig hebben.

Windows 11 Pro kan je downloaden via de officiële website van Microsoft. Daar download je het hulpprogramma die een installatie USB-stick of DVD maakt. Klik op de knop hier onder om naar de website van Microsoft te gaan. De software die je download is niet van Licentiepromo.be maar is eigendom van Microsoft.

Download Windows 11

Ja, je kunt een Windows 10 Home-licentie upgraden naar Windows 11 Pro door een upgrade-licentie aan te schaffen. Windows 11 pro retail kan altijd een upgrade verzorgen van home naar pro

Ja, Windows 11 Pro is zeer geschikt voor remote work dankzij functies zoals ondersteuning voor externe desktop, geavanceerde beveiligingsopties, en de mogelijkheid om verbinding te maken met bedrijfsnetwerken via domeindeelname.

Je kunt je Windows 11 Pro-licentie activeren door naar de instellingen te gaan, naar het gedeelte “Update en beveiliging” te gaan en daar de productcode in te voeren.

Je kunt problemen vaak oplossen door systeemupdates te installeren, drivers bij te werken, of de probleemoplossers van Windows te gebruiken. Voor complexere problemen kun je hulp zoeken in de Microsoft-community of contact opnemen met de ondersteuning.

Windows 11 Pro biedt diverse extra functies ten opzichte van Windows 11 Home, vooral gericht op geavanceerde beveiliging, beheer en gebruik in professionele omgevingen. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

 1. BitLocker-apparaatversleuteling: Beschermt gegevens door volledige schijfversleuteling, wat vooral belangrijk is voor apparaten die gevoelige informatie bevatten en die risico lopen op diefstal of verlies.
 2. Domeindeelname en Azure Active Directory: Met Windows 11 Pro kunnen gebruikers hun apparaat toevoegen aan een domein of Azure Active Directory, wat essentieel is voor toegang tot netwerkbestanden, servers, printers en meer binnen een organisatie.
 3. Groepsbeleidbeheer: Stelt IT-beheerders in staat om instellingen en computers in hun netwerk centraal te beheren, wat essentieel is voor het handhaven van bedrijfsbeleid en beveiligingsstandaarden.
 4. Enterprise State Roaming met Azure: Biedt gebruikers een uniforme ervaring over meerdere apparaten heen, door instellingen en app-gegevens te synchroniseren via de cloud met Azure Active Directory.
 5. Ondersteuning voor externe desktop: Stelt gebruikers in staat om op afstand verbinding te maken met hun pc vanaf andere Windows-apparaten, wat handig is voor werken op afstand of IT-ondersteuning.
 6. Hyper-V: Een virtualisatietechnologie die het mogelijk maakt om meerdere besturingssystemen als virtuele machines op één pc te draaien, nuttig voor ontwikkelaars of voor het testen van verschillende omgevingen.
 7. Windows Sandbox: Een geïsoleerde desktopomgeving waarin je onbekende of niet-vertrouwde apps kunt uitvoeren zonder invloed op je hoofdsysteem, wat bijdraagt aan een betere beveiliging.
 8. Toegewezen toegang: Maakt het mogelijk om een pc in te stellen om slechts één specifieke app te draaien, ideaal voor kiosken of verkooppunten.
 9. Windows Update for Business: Geeft bedrijven controle over het updateproces door updates uit te stellen en te bepalen wanneer deze worden geïnstalleerd, om de stabiliteit en compatibiliteit binnen de organisatie te waarborgen.

Deze functies maken Windows 11 Pro meer geschikt voor zakelijke gebruikers, IT-professionals en organisaties die behoefte hebben aan geavanceerde beveiliging, beheer- en ondersteuningsmogelijkheden.

Windows 11 Pro ondersteunt de meeste apps en software die compatibel waren met Windows 10, dankzij diverse compatibiliteitsmodi en de mogelijkheid om oudere software te draaien. Voor specifieke legacy-apps kan Windows 11’s compatibiliteitsinstellingen of Hyper-V voor virtualisatie nodig zijn.

Windows 11 Pro licenties zijn levenslang geldig. Let wel op dat deze licenties gekoppeld worden aan de hardware van de computer. Als u uw Windows 11 Pro opnieuw installeert op dezelfde computer zal deze automatisch geactiveerd worden. U hoeft niet opnieuw uw sleutel in te voeren.

Nee, een Windows 11 Pro-licentie is geldig voor één apparaat. Je hebt een afzonderlijke licentie nodig voor elke computer waarop je Windows 11 Pro wilt installeren.

Nog vragen ? Neem dan contact met ons op