Het Belang van het controleren van je Windows Versie en de Overgang naar Windows 11

Windows 11 Pro - icentiepromo - goedkoopste legale en levenslange licenties

Weten welke Windows-versie je momenteel gebruikt, lijkt misschien niet van cruciaal belang, maar er zijn momenten waarop deze informatie onmisbaar is. Dit geldt vooral wanneer bepaalde applicaties of hardwarecomponenten specifieke Windows-versies vereisen om naar behoren te functioneren.

Daarnaast is het handig om te weten of je systeem een upgrade nodig heeft. Microsoft biedt in principe tien jaar ondersteuning voor elke Windows-versie, met de uitgebreide ondersteuning voor Windows 7 die afliep op 14 januari 2020. Voor gebruikers van Windows 8 strekt deze ondersteuningsperiode zich uit tot 10 januari 2023.

Hoe Ontdek je Jouw Windows Versie?

  1. Druk op de Start-knop.
  2. Voer “winver” in het zoekveld in en druk op Enter.
  3. Een venster verschijnt met details over je Windows-versie.

Voor meer specifieke systeeminformatie varieert de methode afhankelijk van je Windows-versie.

Aanvullende Informatie over Windows 10:

  1. Klik op de Start-knop.
  2. Open Instellingen (weergegeven als een tandwiel boven de aan/uit-knop).
  3. Ga naar “Systeem” en selecteer “Over” in het linkerdeelvenster.

De Verschillende Edities van Windows 10:

Windows 10 Home: Dit is waarschijnlijk de meest geschikte editie voor de gemiddelde gebruiker. Het komt standaard voor op de meeste nieuwe pc’s en is waarschijnlijk de versie waarnaar je bent geüpgraded als je van Windows 7 of 8 kwam tijdens de gratis upgradeperiode.

Windows 10 S: Dit is een speciale configuratie van Windows 10, ontworpen voor veiligheid en snelheid, maar met beperkingen, zoals de noodzaak om apps enkel uit de Microsoft Store te installeren. Deze modus kan worden uitgeschakeld als deze te beperkend is.

Windows 10 Pro: Biedt alle functies van de Home-editie, plus extra functies voor zakelijk gebruik, zoals BitLocker-versleuteling en Remote Desktop.

Uitbreiding naar Windows 11 Versies:

Met de introductie van Windows 11 heeft Microsoft de lat hoger gelegd voor pc-ervaringen, met verbeterde functionaliteit, een vernieuwde interface en optimalisaties die het werken en spelen op Windows-apparaten nog beter maken. Windows 11 komt in verschillende edities, elk afgestemd op specifieke gebruikersbehoeften, van thuisgebruikers tot professionals en ondernemingen. Deze nieuwe versies bouwen voort op de fundamenten van Windows 10, terwijl ze een stap verder gaan in gebruiksgemak, veiligheid en prestaties.

Door je bewust te zijn van de versie van Windows die je gebruikt, kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen over softwarecompatibiliteit, hardware-upgrades en wanneer het tijd is om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows, zoals Windows 11, om te profiteren van de nieuwste technologieën en beveiligingsupdates.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *