Kan ik Microsoft Office kopen zonder dat ik een abonnement hoef te nemen ?

Als je overweegt om Microsoft Office te gaan gebruiken of te upgraden, kom je waarschijnlijk Office 2021 en de Microsoft 365 Office-apps tegen. Dit kan tot enige verwarring leiden en maakt het kiezen er niet gemakkelijker op. Hoewel beide opties toegang bieden tot dezelfde apps, ligt het verschil in de extra voordelen die de kosten beïnvloeden.

Heb je een abonnement nodig voor Microsoft Office 2021? Microsoft Office 2021 is een zelfstandige versie van de app-suite waarvoor geen abonnement nodig is. Dit betekent dat je met een eenmalige aankoop permanent eigenaar bent van het product.Deze zelfstandige versie staat installatie en updates van de Office-apps op één computer toe, maar biedt geen mogelijkheid tot een upgrade naar een nieuwere versie. Met andere woorden, je kunt de apps gebruiken gedurende hun levensduur, die meestal ongeveer 8-9 jaar is. Daarna kun je de app gebruiken zonder verdere updates.

Om echter te upgraden van Office 2021 naar een eventueel volgende versie, moet je een nieuwe licentie aanschaffen.

Office 2021 omvat essentiële apps zoals Word, Excel, PowerPoint, en Outlook, maar biedt slechts toegang tot een beperkt aantal functies. Bovendien biedt Office 2021 minder voordelen dan een Microsoft 365-abonnement. Zo ontbreken cloud- en AI-gebaseerde functies en andere diensten zoals de premiumversie van “Outlook.com”, 1 TB OneDrive-cloudopslag, en gratis maandelijkse Skype-tegoeden voor vaste lijn gesprekken.

Wie zou Office 2021 moeten kopen?

Het Office 2021-pakket is voornamelijk ontwikkeld voor zakelijke klanten met volumelicenties die nog niet klaar zijn om over te stappen naar de cloudversie van Office, of die specifieke on-premise applicatiebehoeften hebben. Dit aanbod staat echter open voor iedereen.  Als thuisgebruiker is deze optie vooral zinvol als je de voorkeur geeft aan een meer traditionele aanpak en de initiële kosten kunt dragen. Het is ook een goede keus als je van plan bent de applicaties op slechts één apparaat te gebruiken.

Als je geen behoefte hebt aan extra functies of nog niet klaar bent voor een overstap naar een Microsoft 365-abonnement, is dit een geschikte keuze.

Er zijn twee versies beschikbaar voor Microsoft Office 2021: Office Home & Student 2021 en Office Professional 2021, met prijzen die gewoonlijk tussen €150 en €250 liggen. Office Home & Student 2021 bevat programma’s als Word, Excel, en PowerPoint, terwijl Office Home & Business 2021 ook Outlook omvat.

Office 2021 wordt ondersteund door Windows 10 of Windows 11 en drie recente versies van MacOS, een verandering ten opzichte van eerdere releases. Voor het gebruik van Office op Windows 7 of 8.1 is een Microsoft 365-abonnement vereist.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *